Gesitueerd in de Brabantse Kempen, omringd door het Kempenlandschap met zijn bossen, heide, duinen, moerasgebied en vennen, vind je het gezellige dorp Luyksgestel.

Met ruim 3.000 inwoners is Luyksgestel een heerlijk rustig woondorp dat hoort bij de gemeente Bergeijk. Ook voor wie drukte en gezelligheid zoekt is het in Luyksgestel bijzonder goed toeven. Het dorp ligt centraal tussen het bruisende en ondernemende Bergeijk aan de noordzijde en zuidelijk het bij Nederlanders intens populaire Lommel (België). Niet onbelangrijk: grotere gemeenten zoals Valkenswaard en Eindhoven zijn makkelijk en snel te bereiken.

Woon je in Luyksgestel dan zijn de woonkernen ‘t Loo, de Weebosch, Westerhoven, Riethoven, Bergeijk en niet te vergeten het Belgische Lommel je goede buur. Wat deze woonkernen gemeen hebben is dat ze alle gelegen zijn in het prachtige Kempengebied en ook te voet en met de fiets makkelijk en snel te bereiken zijn. Trek er op een mooie dag eens op uit. Voor je het weet zit je midden op de uitgestrekte Kempenheide met velden en zandduinen die je verwennen met magnifieke vergezichten. Neem gerust een verrekijker mee, want de watergebieden zijn foerageergebied en kraamkamer voor unieke watervogels. In een oogwenk zit je ook in typisch Brabants moerasgebied. Het gebied vormt namelijk de loop van meanderende beken als de Reusel, Beerze, Keersop, Beekloop, Dommel en Tongelreep.


Laat jij je graag cultureel verrassen? Dan zit je bijzonder goed in Luyksgestel. Muziek-, toneel- en cabaretvoorstellingen krijgen er een bijzondere dimensie in het sfeerrijke Openluchttheater De Hunnebergen. Dit theater ligt midden in de bossen. Neem plaats op een van de banken en laat je onderdompelen in kunst, cultuur en natuur.


In en om Luyksgestel vind je tal van onderwijsvoorzieningen. Basisschool De Klepper ligt op nog geen 10 minuten lopen van het plan Nieuw Tiliaans. Er zijn makkelijk bereikbare scholen voor middelbaar onderwijs in de nabije omgeving, zoals het Rythovius College (Eersel) en het Were Di in Valkenswaard. Techniek en designhoofdstad Eindhoven is vanuit Luyksgestel snel bereikbaar en biedt talloze mogelijkheden voor mbo-, hbo- en universitair onderwijs. Wistje-datje: Luyksgestel leunt tegen de Brainportregio bij Eindhoven, met stip de slimste regio ter wereld!

Google Maps